Co je to?
Odborný výraz, definice slova Tantra. Co znamená pojem Tantra z kategorie Kultura?

Co je Tantra?

Co znamená termín, slovo, definice pojmu Tantra?

Nauka budhistického náboženství zaměřená na meditaci jako cestu k dosažení životní moudrosti. V doslovném překladu značí tantra pavučinu nebo tkanivo, které chápeme ve smyslu složité struktury světa. Tantra symbolizuje mužský a ženský princip. Oba tyto principy na sebe působí v každém okamžiku a tím podle budhistických nauk probíhá stvoření.

Co je to Tantra? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Tantra. Co znamená pojem Tantra z kategorie Kultura?

Neručíme za úplnost, správnost, přesnost ani aktuálnost zde uvedených informací. Sepsáno redaktory Superia.cz

Text s definicí výrazu Tantra doporučujeme sdílet s dalšími lidmi prostřednictvím uvedených tlačítek na sociálních sítích Facebook nebo Twitter.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Pojem Tantra se nachází v sekci kultura

Klíčová slova: pojem, terminologie, význam pojmu, kultura, slovník, význam slova, informace, wiki, kultura, heslo, odborné názvosloví, definice, formulace, co to je, odborný výraz, význam, definice pojmu, lexikon


Pojem Tantra je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Ve Wikipedii se o termínu Tantra píše následující

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Tantrismus, respektive tantra je název stylu meditace a rituálů, které vznikly v Indii již před pátým stoletím našeho letopočtu. Slovo „tantra“ bylo poprvé použito v indické posvátné kolekci védských hymnů, Rigvedě. Tantra mimo jiné ovlivnila hinduismus, sikhismus, bön, buddhismus a jainismus a společně s buddhismem se postupně rozšířila do východní a jihovýchodní Asie.

Další informační zdroje

Zkusit najít Tantra ve vyhledávači Yahoo

Najít pojem Tantra ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat výraz Tantra ve vyhledávači Yandex

Vyhledat slovo Tantra ve Wikizdrojích

Najít pojem Tantra ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Zkusit najít výraz Tantra na Google obrázcích

Dál můžete zkusit hledat slovo Tantra například ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve fulltextu Google.cz, ve Wikislovníku nebo v Lingea slovnících.

Náhodné pojmy, výrazy, slova a odborné termíny

Z předchozího textu jste se dozvěděli co je to Tantra? resp. co znamená výraz Tantra? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Tantra, odpověď na dotaz co je to Tantra?. Víte např. kdo to je Aleš Valenta? Znáte a víte kdo je Dolph Lundgren? Chápejte, že nemáme prostředky na pravidelnou aktualizaci. v závislosti na oboru a kontextu. Zkuste proto též hledat synonymum ke slovu Tantra v jiné sekci než kultura. K vybraným textům jsme doplnili citaci z projektu Wikipedia.cz včetně odkazu na konkrétní podstránku na Wikipedii, kde se dozvíte víc. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu online internetového slovníku zaměřeného především na významy slov, zajímavosti, známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů, slovníková hesla, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Setkali jste se s pojmem švica a nevíte, co znamená? Pokud je vaše odpověď kladná, podívejte se na tento web na kterém můžete nalézt odpověď.