Co je to?
Definice výrazu Road movie. Co znamená odborný pojem Road movie z kategorie Kultura?

Co je Road movie?

Co znamená termín, slovo, definice pojmu Road movie?

Road movie je označení pro druh filmového žánru, ve kterém se hlavní hrdinové pohybují převážně s pomocí motorového vozidla. Urazí přitom velké vzdálenosti, prožívají nejrůznější dobrodružství, sami se v průběhu cesty mění a získávají nejrůznější zkušenosti.
Duchovním otcem road movie může být nazýván Jack Kerouac se svým autobiografickým románem Na cestě. I jeho původní literární podoba road movie se dočkala filmové adaptace.

Co je to Road movie? Význam slova, termín, Definice výrazu Road movie. Co znamená odborný pojem Road movie z kategorie Kultura?

Chyby vyhrazeny. Tento text byl napsán redaktory Superia.cz

Tento text samozřejmě můžete sdílet s kolegy, přáteli a partnery na Pinterestu, Facebooku, Twitteru, Redditu nebo na zde neuvedených společených sítích.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Heslo Road movie je v sekci kultura

Klíčová slova: synonymum, heslo, popis, wiki, definice, terminologie, význam slova, význam pojmu, přesný výraz, kultura, názvosloví, informace, termín, slovo, přesný význam, pojem, formulace, odborný výraz


Pojem Road movie je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co píše online projekt Wikipedia o pojmu Road movie?

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Road movie je filmový žánr, v němž hlavní postavy cestují velké vzdálenosti, většinou motorovým vozidlem. Film pak pojednává o jejich dobrodružstvích, zkušenostech a proměnách v průběhu cesty. Příkladem může být například americký film Bezstarostná jízda nebo český film Jana Svěráka Jízda.

Další zdroje informací

Hledat frázi Road movie ve fulltextu Seznam.cz

Najít heslo Road movie ve Wikislovníku

Vyhledat heslo Road movie ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít Road movie na Google.cz

Zkusit najít Road movie na Google obrázcích

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Road movie ve Wikimedia Commons

Dál můžete zkusit hledat slovo Road movie například ve videích na Youtube, v Lingea slovnících, ve Wikizdrojích, ve fulltextu Yahoo.com nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Zkuste také následující odborné pojmy, termíny a hesla

Právě jste se dozvěděli odpověď na otázku jaký je přesný význam slova Road movie? resp. jaká je definice slova Road movie? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Road movie, odpověď na dotaz co je to Road movie?. Víte např. kdo to je Josef Baxa? Znáte a víte kdo je Ničema? Berte v potaz, že uvedené texty nejsou pravidelně aktualizovány. v různých oborech lidské činnosti. Zkuste hledání i v jiné sekci webu než v kultura. Některé pojmy obsahují i krátkou citaci z české Wikipedie včetně internetového odkazu na podrobný popis. Jedná se o texty spadající pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, nezbývá než vám poděkovat za návštěvu stručného webového slovníku, který se zaměřuje na definice odborných pojmů, zajímavosti, popisy termínů, významy slov, slovníková hesla, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Nezapomeňte navštívit partnerskou stránku s tapetami na plochu PC. Na výběr máte z stovky kvalitních fotografií ve vysokých rozlišeních.