Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Pálení čarodejnic. Co znamená pojem Pálení čarodejnic z kategorie Kultura?

Co je Pálení čarodejnic?

Význam termínu, výrazu, vysvětlení pojmu Pálení čarodejnic

Pálení čarodějnic (též Valpuržina nebo Filipojakubská noc) je oblíbená lidová tradice, která připadá na noc mezi 30. dubnem a 1. květnem. Jedná se o pozůstatek pohanské víry, že pálení ohňů zabrání zlým silám, aby negativně ovlivňovaly životy lidí. Počátky této tradice sahají zřejmě až do keltských dob (označení tohoto svátku je mj. Beltine). Křesťanská církev nikdy nedokázala tento zvyk zcela vymýtit. Dnes se lidé společně scházejí, navrší vysokou hranici dřeva, ozdobí je figurou čarodějnice např. ze slámy a starých hadrů a poté ji slavnostně zapálí.

Co je to Pálení čarodejnic? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Pálení čarodejnic. Co znamená pojem Pálení čarodejnic z kategorie Kultura?

Provozovatel neručí za správnost a aktuálnost zde uvedených informací. Napsáno redaktory Superia.cz

Zaujalo vás slovo, termín Pálení čarodejnic? Potom se o definici podělte s kamarády na Redditu, Facebooku, Pinterestu nebo na jiných tzv. sociálních sítích.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Pojem Pálení čarodejnic se nachází v kategorii kultura

Klíčová slova: termín, terminus technicus, wiki, význam slova, odborné názvosloví, popis, vysvětlení, přesný výraz, přesný význam, slovo, lexikon, heslo, informace, odborný výraz, názvosloví, synonymum, kultura, definice


Pojem Pálení čarodejnic je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co označuje termín Pálení čarodejnic? Definice výrazu, slova, termínu z projektu Wikipedia

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Pálení čarodějnic či filipojakubská noc je lidový zvyk spojený s pálením ohňů a vírou v čarodějnice, který se odehrává v noci ze 30. dubna na 1. května. Pod názvem Valpuržina noc je slaven také v německy mluvících zemích a Skandinávii.
Pálení čarodějnic a Valpuržina noc jsou často ztotožňovány s gaelským svátkem Beltain či s židovským svátkem Lag ba-omer ve stejném období.

Další informace o pojmu Pálení čarodejnic hledejte v níže uvedených zdrojích

Vyhledat heslo Pálení čarodejnic ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Najít slovo Pálení čarodejnic ve vyhledávači Qwant

Hledat frázi Pálení čarodejnic ve Wikizdrojích

Zkusit najít termín Pálení čarodejnic ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít slovo Pálení čarodejnic na Google.cz

Hledat slovo Pálení čarodejnic ve vyhledávači Yandex

Dál můžete zkusit hledat slovo Pálení čarodejnic například ve videích na Youtube, v projektu slovnik.cz, ve vyhledávači Seznam.cz, ve Wikislovníku nebo v Google překladači.

Výběr z často hledaných výrazů na tomto webu

Z předchozího textu jste se dozvěděli co je to Pálení čarodejnic? resp. co znamená výraz Pálení čarodejnic? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Pálení čarodejnic, odpověď na dotaz co je to Pálení čarodejnic?. Víte např. kdo to je Helenka Hamplová? Znáte a víte kdo je Kateřina Konečná? Informace nemohou být pravidelně updatovány, proto mohou být zastaralé, neplatné, neaktuální či nepřesné. v různém kontextu, v různých oborech. Radíme vám proto hledat slovo Pálení čarodejnic i v jiné části webu než je kategorie kultura. Některé pojmy jsou obohaceny o citaci z Wikipedie. U nich uvádíme i konkrétní url projektu kde se dozvíte více. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení návštěvníci, milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu webu shromažďujícího slovníková hesla, definice odborných pojmů, popisy termínů, přesné vysvětlení slov, významy slov, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Taky máte někdy KOPR? Tím nemyslíme zeleninu, ale trošku hanlivou avšak výstižnou zkratku.