Co je to?
Definice odborného termínu, slova Oblévačka. Co znamená pojem Oblévačka z kategorie Kultura?

Co je Oblévačka?

Co znamená termín, vysvětlení pojmu Oblévačka?

Oblévačka je pojmenování lidového zvyku vztahujícího se k období Velikonoc. Jde o polévání dívek o Velikonočním pondělí. V dávných dobách šlo o pohanský způsob požehnání, později o žert a trest za neobdarování koledníků nebo neochotu dávat dar.
Jde o převážně venkovský zvyk, který se traduje na Slovensku i v Čechách, zvláště pak v oblasti severovýchodní Moravy. Zde je oblévačka označována jako šmerkust.

Co je to Oblévačka? Význam slova, termín, Definice odborného termínu, slova Oblévačka. Co znamená pojem Oblévačka z kategorie Kultura?

Omlouváme se, ale nezaručujeme úplnost a správnost zveřejněného obsahu. Text vytvořen pro server Superia.cz

Zaujala vás definice pojmu Oblévačka? Pak se o ní podělte s partnery, kolegy a kamarády prostřednictvím níže uvedených buttonků na sociálních sítích Facebook, Reddit, Pinterest nebo Twitter.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu  

Pojem Oblévačka patří do sekce kultura

Klíčová slova: význam pojmu, vysvětlení, informace, wiki, slovo, význam, co znamená, lexikon, termín, co je to Oblévačka?, přesný výraz, synonymum, odborný výraz, slovník, pojem, heslo, Oblévačka, co to je


Pojem Oblévačka je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Ve Wikipedii se o termínu Oblévačka píše následující

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Oblévačka znamená polévání děvčat na Velikonoční pondělí (Červené pondělí). Původně snad spolu s pomlázkou šlo o formu pohanského požehnání, později asi o žertovný trest za lakotu a neochotu obdarovávání obcházejících koledníků kraslicemi nebo jinými dary.

Více informací o pojmu Oblévačka lze najít v následujících zdrojích

Vyhledat heslo Oblévačka ve Wikizdrojích

Hledat heslo Oblévačka ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Najít heslo Oblévačka na Google.cz

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Oblévačka ve vyhledávači DuckDuckGo

Vyhledat výraz Oblévačka ve vyhledávači Yandex

Najít pojem Oblévačka ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Oblévačka například ve Wikislovníku, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v Microsoft Bing nebo v Google překladači.

Zkuste také následující odborné pojmy, termíny a hesla

Na stránce jste se mohli dozvědět: co je to Oblévačka? resp. co je to Oblévačka? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Oblévačka, odpověď na dotaz co je to Oblévačka?. Víte např. kdo to je Lída Nopová? Znáte a víte kdo je Harry Jelínek? Omluvte nás, že, nestíháme pravidelnou aktualizaci všechny textů. v různém kontextu, v různých oborech. Zkuste hledání i v jiné sekci webu než v kultura. U některých textů citujeme českou Wikipedii. Spolu s krátkou citací (textem) vždy uvádíme u url adresu projektu. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu internetové encyklopedie, která shromažďuje významy slov, přesné vysvětlení slov, definice odborných pojmů, popisy termínů, známé i neznámé pojmy, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Setkali jste se na internetu se zkratkou LOL nebo OMG a nevíte co znamená? Nejen tyto zkratky naleznete zde.