Co je to?
Definice výrazu Libreto. Co znamená odborný pojem Libreto z kategorie Kultura?

Co je Libreto?

Význam pojmu, termínu, vysvětlení výrazu Libreto

Libreto je scénický námět, literární zpracování hudebního díla, tedy opery, operety, muzikálu nebo baletu. Slovo libreto pochází z italštiny a znamená "knížečka". Libreto obsahuje děj díla, texty písní a mluvené pasáže (pokud v díle jsou). Známým libretistou byl např. Jaroslav Kvapil, který psal libreta pro opery Antonína Dvořáka nebo v jiných souvislostech nechvalně proslulý Karel Sabina. Ten psal libreta k některým operám Bedřicha Smetany. Před návštěvou opery je určité dobré se s libretem seznámit, aby si divák mohl umělecké dílo vychutnat v celé jeho kráse.
Slovo libreto se používá také pro rozvržení, plánované uspořádání exponátů na výstavě, nebo také může znamenat literární podklad pro komiks.

Co je to Libreto? Význam slova, termín, Definice výrazu Libreto. Co znamená odborný pojem Libreto z kategorie Kultura?

Přes veškerou snahu mohou texty obsahovat faktické i pravopisné chyby za což se předem omlouváme. Uvedený text byl přidán redaktory Superia.cz

Uvedený text s definicí slova Libreto můžete samozřejmě sdílet s ostatními na sociálních sítích Twitter, Redditu nebo Facebook.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Termín Libreto je v sekci kultura

Klíčová slova: názvosloví, co znamená, termín, heslo, slovo, informace, význam pojmu, odborné názvosloví, definice pojmu, pojem, co je to Libreto?, odborný výraz, wiki, přesný význam, význam, definice, kultura, formulace


Pojem Libreto je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co označuje termín Libreto? Definice slova, termínu z projektu Wikipedia

Níže uvedený text byl převzat z online encyklopedie Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Libreto, scénický námět, je literární podklad hudebního uměleckého díla. Hudební dílo může být například opera, opereta, kantáta, muzikál nebo balet. Slovo libreto pochází z italštiny, kde znamená knížečka.

Pro více informací o heslu Libreto zkuste navštívit tyto odkazy

Hledat pojem Libreto na Google.cz

Najít heslo Libreto ve vyhledávači Qwant

Hledat výraz Libreto ve vyhledávači Yandex

Najít slovo Libreto ve fulltextu Seznam.cz

Vyhledat heslo Libreto ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Najít termín Libreto ve Wikizdrojích

Dál můžete zkusit hledat slovo Libreto například v Google obrázcích, v Lingea slovnících, ve videích na Youtube, v metavyhledávači Info.com nebo v projektu slovnik.cz.

Náhodných výběr hesel, pojmů a odborných termínů

Teďka již bezesporu víte co znamená Libreto? resp. jaký je význam pojmu Libreto? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Libreto, odpověď na dotaz co je to Libreto?. Víte např. kdo to je Četník? Znáte a víte kdo je Zeměměřič? Upozorňujeme, že informace na tomto webu mohou být neaktuální či zastaralé. vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Doporučujeme proto pokusit se najít heslo Libreto i jinde než v sekci než v kultura. Některé pojmy obsahují i krátkou citaci z české Wikipedie včetně internetového odkazu na podrobný popis. Ty lze dále používat při splnění licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení čtenáři, děkujeme za návštěvu online projektu (slovníku) shromažďujícího popisy termínů, zajímavosti, známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů, významy slov, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Setkali jste se na internetu se zkratkou LOL nebo OMG a nevíte co znamená? Nejen tyto zkratky naleznete zde.