Co je to?
Definice odborného termínu, slova Košer. Co znamená pojem Košer z kategorie Kultura?

Co je Košer?

Pojem, termín, heslo, vysvětlení výrazu Košer

V židovské kultuře se slovem košer nebo také kašrut označuje soubor pravidel pro rituální způsobilost. Většinou se s tímto slovem setkáme v souvislosti s jídlem. To, jestli je pokrm vhodný, určuje Tóra, což je normativní zdroj židovského náboženského práva. Existují různá zvířata, která jsou zapovězena a která naopak Židé mohou sníst.
Konkrétně Tóra zapovídá konzumaci krve, dále se nesmí požívat velbloudi, draví ptáci, mrchožrouti nebo většina druhů hmyzu. Dále jsou v Tóře vypsány i ty druhy, které se výslovně konzumovat mohou.

Co je to Košer? Význam slova, termín, Definice odborného termínu, slova Košer. Co znamená pojem Košer z kategorie Kultura?

Naše stránky mají pouze informativní charakter, neručíme za tiskové chyby. Uvedený text byl přidán redaktory Superia.cz

Budeme rádi, pokud budete definici slova Košer sdílet s kolegy na Facebooku, Twitteru, Pinterestu, Redditu nebo na jiné sociální síti.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Výraz Košer patří do sekce kultura

Klíčová slova: význam, pojem, termín, lexikon, přesný výraz, význam slova, kultura, přesný význam, vysvětlení, odborný výraz, co je to Košer?, co to je, synonymum, názvosloví, formulace, kultura, definice pojmu, wiki


Pojem Košer je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Košer? Definice výrazu, slova, termínu z Wikipedie

Dále uvedený text byl převzat ze svobodné otevřené online encyklopedie Wikipedia. Více zde. Dostupné pod licencí CC-BY-SA.

Kašrut (hebrejsky כַּשְרוּת) označuje v judaismu soubor pravidel pro rituální způsobilost. Používá se zejména v souvislosti s potravinami: co je povoleno k jídlu, je označováno jako „kašer“ (hebrejsky כשר, doslova vhodné). Aškenázská výslovnost tohoto slova je „košer“ a v této podobě proniklo do češtiny a dalších jazyků.

Hledejte v dalších online informačních zdrojích

Zkusit najít termín Košer ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít frázi Košer ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít výraz Košer ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat frázi Košer ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Košer ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít výraz Košer ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Košer například ve vyhledávači Seznam.cz, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve videích na Youtube, ve Wikislovníku nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Náhodných výběr odborných pojmů, termínů a slov

Právě jste zjistili jaká je definice termínu Košer? resp. co přesně označuje termín Košer? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Košer, odpověď na dotaz co je to Košer?. Víte např. kdo to je Chamtivec? Znáte a víte kdo je Mary Poppins? Bohužel, nestíháme pravidelně aktualizovat všechny texty. v závislosti na oboru a kontextu. Pokuste se najít termín Košer i v jiné kategorii než v kultura. U některých textů citujeme českou Wikipedii. Spolu s krátkou citací (textem) vždy uvádíme u url adresu projektu. Tyto lze přebírat, upravovat a dále šířit při splnění licenčního ujednání CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení čtenáři, musíme vám poděkovat za návštěvu internetového encyklopedického slovníku, který se zaměřuje na známé i neznámé pojmy, slovníková hesla, popisy termínů, významy slov, přesné vysvětlení slov, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Víte, kdo je to šotouš a kde ho můžete potkat? Pokud ne, dozvíte se to z našich partnerských stránek zde.