Co je to?
Odborný výraz, definice slova Saldo. Co znamená slovo Saldo z kategorie Ekonomie?

Co je Saldo?

Co znamená pojem, slovo, definice termínu Saldo?

Saldo je obchodní bilance, která vyjadřuje rozdíl mezi importem a exportem. Dělí se na aktivní nebo pasivní, přičemž v rámci aktivního export převyšuje import, zatímco v pasivním je to přesně naopak. Pro výpočet salda existuje speciální vzoreček.
V České republice vítězilo pasivní saldo, především po roce 1993, což bylo způsobeno rozdělením od Slovenska, poklesem hospodářské výkonnosti kvůli transformaci a ztrátou významných obchodních partnerů z bývalého východního bloku. Po roce 2004 je saldo aktivní, za což nese dík automobilový průmysl a jeho export do zahraničí.


Co je to Saldo? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Saldo. Co znamená slovo Saldo z kategorie Ekonomie?

Informace jsou bez jakékoliv záruky, neručíme za faktickou správnost, aktuálnost a jazykovou přesnost uvedených informací. Uvedený text byl přidán redaktory Superia.cz

Sdílejte tento text s heslem Saldo s jinými lidmi prostřednictvím sociálních sítích Facebook, Pinterest, Reddit nebo Twitter.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Pojem Saldo patří do kategorie ekonomie

Klíčová slova: názvosloví, wiki, slovník, význam pojmu, terminologie, terminus technicus, co znamená, formulace, co je to Saldo?, popis, synonymum, termín, definice pojmu, ekonomie, lexikon, význam, odborný výraz, přesný výraz


Pojem Saldo je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Saldo? Definice termínu, výrazu z Wikipedie

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Platební bilance, přesněji platební bilance zahraničního obchodu, je peněžní vyjádření ekonomických transakcí mezi určitou zemí a jejími zahraničními partnery za určité období (běžně za účetní rok). Platební bilance zahrnuje export a import služeb a zboží, příchozí i odchozí zahraniční investice, dary a přesuny finančních prostředků.

Internetové odkazy na vyhledávače

Najít termín Saldo ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít Saldo ve fulltextu vyhledávače Info.com

Vyhledat výraz Saldo ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Saldo ve Wikimedia Commons

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Saldo ve vyhledávači DuckDuckGo

Najít slovo Saldo ve vyhledávači Yandex

Dál můžete zkusit hledat slovo Saldo například ve Wikislovníku, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve fulltextu Yahoo.com, ve fulltextu Google.cz nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Často hledané výrazy, termíny a odborné pojmy

Teď už víte co je to Saldo? resp. co označuje slovo Saldo? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Saldo, odpověď na dotaz co je to Saldo?. Víte např. kdo to je Ondřej Kúdela? Znáte a víte kdo je Tichý blázen? Údaje zde uvedené mohou být již neaktuální či zastaralé. Aktualizace článků není pravidelná. v různém kontextu, v různých oborech. Proto prosím zapátrejte i v jiných kategoriích než je ekonomie. Některé texty jsou rozšířeny o citaci z české Wikipedie. Je zde uveden i odkaz na konkrétní stránku ze zmíněné encyklopedie. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu internetové encyklopedie, která shromažďuje známé i neznámé pojmy, významy slov, zajímavosti, přesné vysvětlení slov, popisy termínů, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Víte, kdo je to šotouš a kde ho můžete potkat? Pokud ne, dozvíte se to z našich partnerských stránek zde.