Co je to?
Odborný výraz, definice slova Odbytné. Co znamená slovo Odbytné z kategorie Ekonomie?

Co je Odbytné?

Pojem, definice termínu, vysvětlení slova Odbytné

Odbytné neboli odkupní hodnota nějakého pojištění je obnos, který pojišťovna musí vyplatit člověku, který s ní má uzavřenou pojistnou smlouvu. Odbytné se vyplácí tehdy, jestliže životní pojištění zanikne předčasně a bylo-li k němu sjednáno právo na odbytné. Důvody zániku mohou být různé, například neplacení pojistného, odvolání souhlasu se zpracováním osobních údajů nebo výpověď smlouvy některou ze zúčastněných stran.
Základem pro výpočet odbytného je pojistná rezerva. Ta se snižuje o storno poplatek, jehož výše se mění podle doby, která zbývá do konce pojištění.


Co je to Odbytné? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Odbytné. Co znamená slovo Odbytné z kategorie Ekonomie?

Snažili jsme se kontrolovat a ověřovat texty a informace. Přesto se mohlo stát, že je zde nepřesný údaj nebo chyba. Sepsáno redaktory Superia.cz

Tento text (Odbytné) můžete sdílet s přáteli prostřednictvím uvedených tlačítek na sociálních sítích Facebook nebo Twitter.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Heslo Odbytné patří do kategorie ekonomie

Klíčová slova: wiki, vysvětlení, co je to Odbytné?, názvosloví, terminus technicus, co znamená, Odbytné, ekonomie, význam pojmu, význam slova, odborný výraz, slovník, ekonomie, definice, terminologie, slovo, pojem, význam


Pojem Odbytné je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Linky na další online zdroje

Najít pojem Odbytné ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Zkusit najít frázi Odbytné ve vyhledávači Qwant

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Odbytné ve Wikimedia Commons

Hledat pojem Odbytné ve Wikislovníku

Najít výraz Odbytné ve vyhledávači Yandex

Najít pojem Odbytné ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Odbytné například ve vyhledávači Seznam.cz, v projektu slovnik.cz, ve Wikipedii, ve fulltextu Yahoo.com nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Výběr z náhodných odborných pojmů, hesel, termínů

Nyní již víte jaký je přesný význam slova Odbytné? resp. jaká je definice termínu Odbytné? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Odbytné, odpověď na dotaz co je to Odbytné?. Víte např. kdo to je Friedrich Nietzsche? Znáte a víte kdo je Lenka Vlasáková? Některé informace již mohou být zastaralé nebo neaktuální. v různých oborech lidské činnosti. Zkuste hledat odborný výraz Odbytné i v jiné sekci než je kategorie ekonomie. Vybrané texty jsou rozšířené o citaci z české verze internetové encyklopedie Wikipedia.cz. Samozřejmě uvádíme i odkaz na konkrétní podstránku tohoto projektu. Jedná se o texty spadající pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme našim čtenářům za návštěvu online encyklopedického projektu shromažďujícího známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů, významy slov, slovníková hesla, popisy termínů, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Náš tip. Seznam textových blahopřání ke sňatku, k výročí nebo k narozeninám.