Co je to?
Odborný výraz, definice slova Mikroekonomie. Co znamená pojem Mikroekonomie z kategorie Ekonomie?

Co je Mikroekonomie?

Vysvětlení pojmu, hesla, definice termínu Mikroekonomie

Mikroekonomie je zaměřena na tržní subjekty, jednotlivce, firmy nebo stát. Zkoumá rozhodování těchto subjektů a jejich konkrétní a individuální poptávky a nabídky. Chování jednotlivců nebo domácností z mikroekonomického hlediska se zabývá teorie spotřebitele, firmy získávají informace o poptávce, takže mohou nabízet vhodné produkty a současně samy poptávat služby výrobců, a stát vytváří takové normy, aby ekonomický systém fungoval.
Mikroekonomie se tedy zabývá teoriemi spotřebitele a firmy, trhem výrobních faktorů, ekonomickou rovnováhou a ekonomickou efektivností.


Co je to Mikroekonomie? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Mikroekonomie. Co znamená pojem Mikroekonomie z kategorie Ekonomie?

Přes veškerou snahu se mohou v textech vyskytovat faktické i pravopisné chyby za což se předem omlouváme. Text napsán pro Superia.cz

Text můžete velmi jednoduše sdílet s bližními na sociálních sítích Pinterestu, Facebooku či Twitteru.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Pojem Mikroekonomie se nachází v sekci ekonomie

Klíčová slova: terminologie, Mikroekonomie, pojem, formulace, ekonomie, význam slova, co je to Mikroekonomie?, synonymum, odborné názvosloví, přesný výraz, definice, ekonomie, popis, lexikon, definice pojmu, heslo, slovo, význam pojmu


Pojem Mikroekonomie je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Mikroekonomie? Výraz, definice slova z Wikipedie

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Mikroekonomie je obor ekonomické teorie, který se zabývá zkoumáním rozhodování jednotlivých tržních subjektů - jednotlivců/domácností, firem a státu. Mikroekonomie se zabývá poptávkou a nabídkou v jejich individuálních a konkrétních podobách, zatímco makroekonomie se zabývá agregátní nabídkou a agregátní poptávkou, tj. komplexními trhy.

Jiné doporučené zdroje informací

Hledat videa s názvem Mikroekonomie na Youtube

Hledat slovo Mikroekonomie ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat heslo Mikroekonomie ve Wikizdrojích

Najít termín Mikroekonomie ve vyhledávači Yahoo

Hledat termín Mikroekonomie ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít frázi Mikroekonomie ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Dál můžete zkusit hledat slovo Mikroekonomie například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve fulltextu Google.cz, v evropském vyhledávači Qwant nebo v projektu slovnik.cz.

Výběr z náhodných odborných pojmů, hesel, termínů

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku co je to Mikroekonomie? resp. co se vlastně skrývá pod slovem Mikroekonomie? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Mikroekonomie, odpověď na dotaz co je to Mikroekonomie?. Víte např. kdo to je Hlupák? Znáte a víte kdo je Petra Kvitová? Nemůžeme pravidelně aktualizovat všechny texty. v různém kontextu, v různých oborech. Zkuste hledat odborný výraz Mikroekonomie i v jiné sekci než je kategorie ekonomie. K vybraným textům jsme doplnili citaci z projektu Wikipedia.cz včetně odkazu na konkrétní podstránku na Wikipedii, kde se dozvíte víc. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu internetové encyklopedie, která shromažďuje definice odborných pojmů, popisy termínů, slovníková hesla, přesné vysvětlení slov, významy slov, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Tip nejen pro milovníky zvířátek. Pěkné tapety na plochu vašeho počítače.