Co je to?
Definice výrazu Korporátní daň. Co znamená odborný pojem Korporátní daň z kategorie Ekonomie?

Co je Korporátní daň?

Vysvětlení pojmu, termínu, hesla, výrazu Korporátní daň

Korporátní daň je označení pro daň z příjmů, kterou platí různé společnosti a firmy, například akciové společnosti, společnosti s ručením omezeným, obchodní společnosti, veřejné obchodní společnosti a další. Platí ji však zástupci těchto firem a společností, majitelé či spolumajitelé jako daň z příjmu právnických osob. Sazba korporátní daně se v různých státech značně liší, v České republice nepatří tato daň k nejvyšším, ale k nejsložitějším. Vychází ze základu daně, tedy výsledku hospodaření.
Tento základ se dá snižovat pomocí odečitatelných položek nebo slevy na dani, pokud na ni má žadatel nárok. Daňově uznatelné náklady jsou ty, které jsou nutné pro zajištění, udržení a dosažení zdanitelných příjmů. Ze základu korporátní daně lze odečítat také například podporu výzkumu a vývoje, daňové ztráty a některé dary. Složitost systému korporátních daní často vedla v minulosti k přesunu do tzv. daňových rájů. V současnosti zájem o tato daňově výhodná prostředí značně klesl s daňovou optimalizací a ztrátou anonymity vlastníků.


Co je to Korporátní daň? Význam slova, termín, Definice výrazu Korporátní daň. Co znamená odborný pojem Korporátní daň z kategorie Ekonomie?

Navzdory veškeré pečlivosti neručíme za úplnost a správnost zveřejněného obsahu. Text vytvořen pro server Superia.cz

Uvedený text s definicí slova Korporátní daň můžete samozřejmě sdílet s ostatními na Pinterestu, Redditu, Twitteru anebo na Facebooku.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Výraz Korporátní daň je v sekci ekonomie

Klíčová slova: Korporátní daň, lexikon, význam, názvosloví, terminologie, co znamená, synonymum, definice, význam pojmu, odborné názvosloví, slovník, význam slova, přesný výraz, co to je, ekonomie, formulace, informace, terminus technicus


Pojem Korporátní daň je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Odkazy na jiné weby

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Korporátní daň ve Wikimedia Commons

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Korporátní daň ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít výraz Korporátní daň ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Zkusit najít výraz Korporátní daň ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat výraz Korporátní daň ve vyhledávači Yahoo

Vyhledat výraz Korporátní daň ve vyhledávači Yandex

Dál můžete zkusit hledat slovo Korporátní daň například ve vyhledávači Seznam.cz, v Lingea slovnících, ve Wikislovníku, v Microsoft Bing nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Náhodné pojmy, výrazy, slova a odborné termíny

Teďka už zajisté víte jaká je definice termínu Korporátní daň? resp. co vlastně znamená slovo Korporátní daň? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Korporátní daň, odpověď na dotaz co je to Korporátní daň?. Víte např. kdo to je Jiří Pracný? Znáte a víte kdo je Maur? Pochopte prosím, že nemáme prostředky na častou aktualizaci všech textů. podle různých oborů. Zkuste proto též hledat synonymum ke slovu Korporátní daň v jiné sekci než ekonomie. Některé texty obsahují odkaz a krátkou citaci z české Wikipedie. Takový typ textu spadá pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme, že jste navštívili online slovníkový projekt zaměřený na známé i neznámé pojmy, významy slov, definice odborných pojmů, zajímavosti, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Víte, co znamená být metrosexuál nebo šovinista? Pokud ne, zkuste se podívat na tuto webovou stránku.